Nieuws

Na 3 jaar in het bestuur hebben gezeten neemt Milco afstand van zijn functie als penningmeester. Hij wordt opgevolgd door Cathy.

Wij bedanken Milco van harte voor zijn inzet.

Wij bedanken Milco van harte voor zijn inzet.

Op 13 Januari 2024, na (rond 16 uur) het zwembadtraining hebben wij onze nieuwsjaarreceptie.

10 December 2024
Een artikel van NH Nieuws over het overlast van de te haard varenden jeugd op het water waarvan wij ook last hebben.

Gewapend met een speciale boa en boot wil Enkhuizen racende vaarjeugd bestrijden

6 december 2023, 14.53 uur · Aangepast 7 december 2023, 11.47 uur · Door Maurits van Egdom

Een speciale buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) moet in Enkhuizen de overlast van te snel varende jeugd tegengaan. De overlast is een jaarlijks terugkerend probleemen voor de gemeente is de maat nu vol. Er wordt zo’n 125.000 euro uitgetrokken om een boa aan te nemen en een boot te kopen.

Ook in Enkhuizen wordt er (te) hard gevaren – Foto: Aangeleverd

De snel varende jeugd zorgt bij veel bewoners voor ergernis en brengt schade toe aan de natuur. In de zomer van 2022 werd er al regelmatig gecontroleerd in het Streekbos bij Bovenkarspel. Bij een langdurige controle deelde de politie op één middag twaalf bekeuringen uit. Destijds benadrukte politiewoordvoerder Mascha Koning dat de politie pas kan ingrijpen op het moment dat er een melding of aangifte op tafel ligt. Omdat de politie met een capaciteitsprobleem kampt, neemt de politiek in Enkhuizen nu zelf extra maatregelen. Er wordt zo’n 125.000 euro vrijgemaakt om een speciale boa in vaste dienst te nemen.

Op 11 mei 2023

Open avond kanovereniging Poseidon 

Op 11 mei houdt kanovereniging Poseidon een open avond voor geïnteresseerden in de recreatieve kanosport. We zijn een gezellige vereniging voor de hele regio en hebben een eigen loods aan de Wijzend 74 a in Grootebroek. Leden varen veelal in hun eigen boot, maar de vereniging heeft ook enkele boten beschikbaar.  Vind je het leuk om samen met anderen gezellig en sportief bezig te zijn, wil je fit blijven en genieten van de natuur en de omgeving vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is kanovaren misschien wel iets voor jou. We varen vrijwel elke donderdagavond en zaterdagochtend, veelal in de regio Hoogkarspel, de Weelen, Enkhuizen. In de zomer wordt door de ervaren peddelaars ook op het Marker- en IJsselmeer gevaren. Daarnaast worden er regelmatig dagtochten buiten de eigen regio georganiseerd, en een aantal keer per jaar nemen we de kampeeruitrusting mee en combineren we varen met kamperen. Ook worden er in de wintertrainingen in het zwembad georganiseerd. Deelname aan alle activiteiten van de vereniging is vrijblijvend, dus wil je alleen varen met mooi weer, dan is dat geen enkel probleem. Anderen zien juist de uitdaging in varen in het donker of op groot water.  Kom kennismaken op donderdag 11 mei, 19.00 uur bij onze loods. Mocht je een stukje willen varen, neem dan voor de zekerheid droge kleding mee! 

16 April 2023

Opening nieuwe kanosteiger in Andijk

11 Februari 2022

Vaarniveaus tochten
Vanaf vaarseisoen 2022 hanteren wij een indeling van de tochten in 3 vaarniveaus. Het is de bedoeling dat de deelnemers beter kunnen inschatten of en tocht geschikt voor hun is en ook de tochtleider beter kunnen beoordelen wie er veilig mee kan. Vaak is het niveau afhankelijk van het weer op de dag. Dit kan dan tevoren worden besproken met de tochtleiding.

Digitale ledenvergadering
Omdat wij i.v.m. corona dit voorjaar weer geen ledenvergadering kunnen houden heeft het bestuur een digitale vergadering opgezet. Ieder lid heeft een mail ontvangen met de punten die er moeten worden besproken en overlegt. Wij willen iedereen verzoeken tot 28 Februari digitaal hierop te reageren.

24 Juli 2021

05 april 2021
In afstemming met het advies van het TKBN hebben wij tot 19 April alle tochten die zouden worden georganiseerd door de vereniging op stop gezet. Privetochten van 2 personen zijn volgens de regels van het RIVM toegestaan. Wij vragen hierbij alle leden zich aan deze regeln te houden.

Corona-nieuwsbrief
In de extra TKBN ledenvergadering van 17 oktober is gevraagd om de verenigingen snel van advies te dienen bij elke relevante wijziging in de landelijke Corona-regelgeving. Het gaat hierbij alleen over de zaken die gevolgen hebben voor het recreatief kanovaren en het bijbehorende verenigingsleven.
Daags na deze ledenvergadering is de eerste Corona-nieuwsbrief aan de verenigingen gestuurd, inmiddels is de zevende nieuwsbrief uit. De aanbevelingen in deze nieuwsbrief die ingaande 23 maart 2021 gelden zijn:

 1. LET OP: in tegenstelling tot het bericht van de overheid van 8 maart dat buitensporten in groepjes van maximaal 4 personen is toegestaan, heeft de overheid dit op 15 maart met terugwerkende kracht gewijzigd in dat dit alleen geldt op sportlocaties (= niet-openbare terreinen van sportverenigingen) en dat in de openbare ruimte geldt dat de maximale groepsgrootte voor buitensporters vanaf 27 jaar 2 personen is. Zij mogen begeleid worden door één trainer/coach. Iedereen voldoet steeds
 2. aan de basisregels.
 3. Meerdere groepen van 2 mag alleen indien deze steeds volledig gescheiden van elkaar blijven en onderling steeds voldoende afstand houden.
 4. Voor kinderen en jongeren tot 27 jaar is buiten sporten in teamverband wel toegestaan, echter geen competitiewedstrijden en geen toeschouwers. Dit
  gezamenlijke sporten mag alleen op sportaccommodaties plaatsvinden.
 5. Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
 6. De accommodaties voor binnensporten zijn gesloten. Fitness- en zwembadoefeningen zijn dus niet mogelijk.
 7. Wil je als vereniging vergaderen? Doe het bij voorkeur digitaal. Thuis mag je maximaal 1 persoon ontvangen.
 8. Als vereniging mag je fysiek bijeenkomen voor een vergadering in een daartoe geschikte ruimte, bijvoorbeeld in je clubhuis. Je moet dan wel aan de volgende eisen voldoen: de ruimte moet groot genoeg zijn om iedereen op 1,5 meter van elkaar een vaste zitplaats te bieden (huisgenoten uitgezonderd); de grootte van de zaal bepaalt het maximum aantal deelnemers; rouleren van plaats tijdens de bijeenkomst is niet toegestaan en andere verplaatsingen moeten zo veel mogelijk worden vermeden; er moeten duidelijk gescheiden looproutes zijn; de deelnemers moeten vooraf aangemeld zijn (maak een deelnemerslijst met naam, emailadres en telefoonnr); doe een gezondheidscheck bij de entree en leg deze vast in een gezondheidsverklaring; zorg voor voldoende desinfectiemiddel.
 9. Niet noodzakelijke reizen naar het buitenland worden zeer sterk afgeraden. Dit geldt tot minimaal 15 mei. Bij terugkomst in Nederland geldt bovendien een quarantaineplicht.
 10. Het gebruik van mondkapjes is verplicht in de openbare binnenruimte, het openbaar vervoer en ook wanneer je samen met iemand, die niet tot je eigen huisgenoten behoort, in de auto rijdt.

05 april 2021
Hierbij het artikel in De Andijker

18 maart 2021
Op 20 maart doen wij mee bij de landelijke opschoondag en proberen we met onze kajaks zoveel vuil mogelijk uit de sloten te vissen. In De Andijker en in De Streker hebben ze hierover ook een artikel geplaatst.

28 januari 2021
Inloggen website TKBN
Nu dat wij lid zijn van de TKBN kunnen wij ook inloggen op hun website. Hier kun je extra informatie vinden zoals alle verschenen nummers van Kanotities en de kanoroutes van Rob Nuij. Nieuw zijn de Kano Instappunten.

Hierbij de aanleiding hoe het moet:

Werkwijze inlog
Rechtsboven op het scherm van de TKBN-website staat Login. Vul hier de vakjes Gebruikersnaam en Wachtwoord in. Om privacyredenen wordt als inlognaam geen naam van de leden gebruikt, maar het lidnummer van het hoofdlid. Dwz alle leden op één adres gebruiken het lidnummer van het hoofdlid als Gebruikersnaam. Als Wachtwoord dient de geboortedatum van dit hoofdlid.

Samengevat:
Gebruikersnaam = lidnummer (van het hoofdlid)
Wachtwoord      = geboortedatum (van het hoofdlid, in formaat DDMMJJJJ).

Voorbeeld: het hoofdlid heeft lidnummer 1234 en geboortedatum 7 mei 1960:
Gebruikersnaam = 1234
Wachtwoord = 07051960.

Als de ledeninlog niet werkt
N.B.: de inloggegevens worden eens per maand bijgewerkt. Bent u sinds heel kort lid, weet dan dat uw gegevens nog niet zullen zijn verwerkt voor de ledeninlog.

Het komt ook voor dat wij van enkele hoofdleden geen geboortedatum weten en dat kan een reden zijn dat het inloggen niet werkt. Werkt het inloggen niet, stuur dan een mailtje via de knop Contact: geef daarin je naam en  lidnummer plus je geboortedatum, zodat wij het kunnen testen.

18 november
Herfst in de Polder.

10.11.2020

Door de laatste ontwikkelingen rondom het corona virus worden alle tochtactiviteiten van Poseidon gestaakt tot nader bericht! Het peddelen volgens de nieuwste corona regels op donderdag avond en zaterdag middag gaat gewoon door.

18.10.2020 Melding -schoonmaakdag

Hallo allenhet enthousiasme en vele handen van de mensen die de afgelopen jaren hebben geholpen met de loodsschoonmaakdag was altijd hartverwarmend. Helaas botst dit met de huidige tijd waarin we leven. Om geen leden te moeten teleurstellen dat ze dit jaar niet ingeloot zijn om te komen helpen , verplaatsen we de schoonmaakdag naar het voorjaar waar we een grote voorjaarsschoonmaak zullen houden. Mochten er klussen zijn die echt niet kunnen wachten , zal het bestuur leden persoonlijk benaderen om te helpen. Namens het bestuur 

20 juli 2020
Pedellen met de jeugd van Stede Broec

Om tien uur in de ochtend komen Nico, Marleen, Anita en ik bij de loods om voorbereidingen te treffen voor de kinderen van stede broec die op bezoek komen.
Door de Corona zijn vele kinderactiviteiten binnen de gemeente afgelast ( huttendorp en de vakantiespelen) zo werd Kv Poseidon gevraagd of wij iets konden organiseren voor de jeugd.
Om een leuk parcours uit te zetten ging Nico in wetsuit het water in om de palen, lint en drijvers te plaatsen. Klokslag 13 uur komen de kinderen aan bij de loods die zich hebben opgegeven.


Er volgt een welkomst woord en uitleg van het programma van die middag.
We starten het parcours met een slalom om de drijvers en de stokken heen en aan het einde onder het lint door. Bij de tweede ronde ligt Marleen halverwege het parcours klaar met haar boot om de peddels in ontvangst te nemen en moeten ze met de handen terug varen naar de steiger.
En dan is het zover en gaan we met ze allen voor een rondje door Stede Broec, Anita voorop en Marleen en ik zijn de achtervaarders onderweg worden we verrast door een zwanen stel met zeven jongen maar met wat geduld en rustig toespreken konden we onze weg vervolgen.
Er wordt goed gevaren en hier en daar ook flink met water gespat, dat mag de pret niet
drukken, het is prachtig weer en helemaal niet koud. Op de afgesproken tijd komen we weer terug bij de loods waar vaders en moeders al staan te wachten en na een flesje drinken en een zakje chips krijgen ze een certificaat mee naar huis, een echt kanodiploma.
René

14.07.2020

Plannen voor het weekend 1 en 2 augustus

De poldervaarders van Poseidon laten hun kampeeruitrusting in de loods. Ze zorgen dat ze met een dag uitrusting om 10 uur bij het Oostergemaal aan de Willemsweg in Hoorn zijn.
Daar komt de trailer met de kano’s. De kano;s van de poldervaarders worden afgeladen, en de poldervaarders kunnen gaan peddelen. Ze peddelen langs de loods en pakken daar hun kampeeruitrusting in, in de kano. Ze peddelen door naar camping de Vest in Enkhuizen.

De zeevaarders mits er een tochtleider is en het weer het toestaat is vertrekken vanaf het abc parkeer terrein . Zij nemen de kampeer uitrusting mee in de kano. Ook zij gaan op eigen gelegenheid naar het abc terrein zen zijn hierom 10.00 uur. En varen vanaf daar naar camping de Vest.
Momenteel is er nog geen tochtleider voor de zaterdag.
Op de camping is er een veldje voor ons gereserveerd waar voor 15 personen, uitgaande van trekkerstentjes.
De avond kunnen we gezamenlijk door brengen met gepaste afstand. Zondag vertrekken de ijsselmeer peddelaars om 09.30 van de camping naar het Enkhuizerzand. Kees Huisman is tochtleider voor de zondag ijsselmeer groep. Hij bepaalt wie en hoeveel mensen er mee gaan over het ijsselmeer.
Er wordt eerst afgerekend bij de beheerder.
De poldergroep leden van Poseidon vaart langs de loods en laat de kampeerspullen achter in de loods. Dan peddelen ze door naar Medemblik, tot de kolk. Dit is achter de dijk t. o. de vooroever. De zeevaarders peddelen tot de vooroever bij strandpaviljoen Zoete Zee. Hier worden de kano’s op de trailer geladen. Er gaat een keer per uur een bus naar Hoorn om 5 minuten voor het hele uur. Iedereen zorgt er dus voor dat hij zicht om kan kleden van vaar kleding naar ov kleding.
Dit is het basis programma.

Leden kunnen hierop zelf variatie aanbrengen, een dag varen van de twee, op eigen gelegenheid naar Enkhuizen peddelen, op de zaterdag, en dan kamperen. Enz.
Als er maar duidelijk aangegeven wordt of ze kamperen in Enkhuizen, en wanneer ze de kano op de trailer vervoerd willen hebben.
Voor het kamperen wil ik uiterlijk 27 juli weten wie er kampeert.
Tot zover de planning. Om De trailer naar Hoorn en naar Medemblik te brengen is er een chauffeur geregeld.
Anita

Corona beleid!

13 mei 2020
Vanaf 1 juni mogen wij weer met 10 mensen het water op, mits wij een afstand van 1,5 m kunnen houden. Maar dit zal op het water geen probleem zijn. Dus het donderdag avond en zaterdag middag peddelen gaat weer door.

Alleen het vervoer in een auto is nog een lastig onderwerp. Tot naarder bericht moet daarom iedereen met eigen vervoer naar het vertrek punt komen. Iederen wordt verzocht zijn boot van tevoren zelf op de aanhanger te leggen en vast te maken. De tochtleider neemt dan de aanhanger mee naar het vertrekpunt. Om deze redenen zullen wij de tochten daarom dichter in de buurt plannen.

Omdat het in de loods toch nog wat krap met de ruimte kan zijn vind er op dit moment geen officieel koffieleut plaats.

Door de laatste ontwikkelingen rondom het corona virus worden alle aktiviteiten van Poseidon gestaakt tot 1 juni. Dus geen tochten en geen verenigingsweekend en geen koffieleuten. Peddelen mag slechts met max 3 personen en op afstsnd van anderhalve meter van elkaar. Houdt je hieraan. De boetes zijn fors. We gaan er vsn uit dat als heel Nederland zich aan de richtlijnen houdt, de situatie het snelst onder controle is.Blijf contact houden met elkasr via app , telefoon en facebook. Bied hulp aan je naaste buur als die dat nodig heeft. Zo komen we de  crisis door.

Nieuwe Penningmeester
Na 14 jaar als penningmeester in dienst van KV gewest te zijn verlaat Jaap Smit nu ons bestuur en geeft het roer over aan Milco Timmermans. Voor zijne betrouwbare diensten willen wij ons van harte bedanken en hebben hem daarom op de jaarvergadering ook decharge verleent.

Samenwerking met KV Edem en KV Flevo
Wat afgelopen jaar per toeval is begonnen willen wij dit jaar wat verder uitbreiden. Namelijk dat wij samen tochten gaan varen met de Kanovereniging KV Flevo uit Hoorn en KV Edam. Daarom zijn er dit jaar 3 tochten georganiseerd waar alle 3 verenigingen aan kunnen deelnemen.
1 e tocht op 26.04. Poldertocht, start bij KV Poseidon 10 uur
2e tocht op 1.11. Snerttocht bij KV Flevo
3e tocht op 27.12. Oliebollentocht bij KV Edam

Verder kunnen de leden van Poseidon gaan aanschuiven bij de dagtochten van KV Edam. Verder info op de website van KV Edam.