Vaaragenda / Activiteiten

Deelname verenigingstochten Kanovereniging Poseidon

Om de veiligheid van de deelnemers van onze tochten te waarborgen en de tochtleiding een mogelijk te geven te bepalen voor wie een tocht geschikt is maken wij voor onze tochten gebruik van een indeling van vaarniveaus.

Voor alle tochten geldt: houd je aan de veiligheidsvoorschriften en de afspraken die je met de vaarleiding maakt. Zorg dat je voldoende eten en (warm) drinken voor onderweg bij je hebt. Meld je tijdig aan, wees op tijd aanwezig en meld je tijdig af bij calamiteiten. Zorg altijd voor de juiste uitrusting en droog verpakte reservekleding. Draag aan de omstandigheden aangepaste kanokleding. Kanovaren betekent dat je kunt omslaan, de eerste veiligheid is dat je kunt zwemmen (minimaal zwemdiploma A) en dat je op groot water en bij koud weer extra maatregelen neemt. En net als bij elke sport kun je blessures oplopen en dat moet je zien te voorkomen.
Deelnemersniveau: Meld je alleen aan voor tochten die je qua conditie en vaardigheden aankunt. Wil je je grenzen verleggen kies dan voor een opleidingstocht of cursus. Overleg bij twijfel tevoren met de vaarleiding. Voldoe je niet aan de bovenstaande eisen dan heeft de vaarleiding altijd het recht je te weigeren als deelnemer. Genoemde afstanden kunnen enigszins afwijken, het zijn inschattingen. Volgt de aanwijzingen van de tochtleiding
op tijdens het varen. Neem vooraf kennis van de geplande tocht en de omstandigheden, dan is deelnemen aan een tocht genieten voor iedereen.


Vaarniveau 1:
Tochten waarbij in principe alle leden met of zonder al te veel ervaring kunnen meevaren. Het tempo wordt
aangepast aan de minst snelle peddelaar. Maximale dag afstand ca.25km. Wel kan het noodzakelijk zijn om
vooraf weer even een paar keer te oefenen om de slag weer te pakken te krijgen.
• Kleine sloten en kleine meertjes, waarbij over het algemeen zwemmend de kant kan worden bereikt.
• Deze tochten gaan vooral om te genieten en een mooie dag met elkaar te hebben.
• Een passend zwemvest met voldoende drijfvermogen mee hebben afhankelijk van het vaarniveau.


Vaarniveau 2:
Tochten waarbij de gevorderde peddelaar met een basisconditie en goede uitrusting kan meevaren. Het tempo
ligt iets hoger dan bij vaarniveau 1. Maximale dag afstand ca. 35km.
• Groter water met pleziervaart en eventueel beroepsvaart, waarbij niet altijd zwemmend de kant kan
worden bereikt.
• De deelnemer is in staat om na omslaan zelfstandig of met enige hulp op het water weer in de kajak te
klimmen.
• Kajak met drijfvermogen, spatzeil, scheg of roer.
• Een passend zwemvest met voldoende drijfvermogen mee hebben.
• Met gemak een afstand van 6km binnen een uur kunnen afleggen.


Vaarniveau 3:
Voor de ervaren peddelaar met grootwater uitrusting en een goede conditie.
• Groot water met pleziervaart en beroepsvaart.
• De deelnemer is in staat om zelfstandig of met enige hulp weer in de kajak te klimmen.
• De deelnemer is in staat om anderen te helpen weer in de kajak te klimmen.
• Minimaal drie uur achter elkaar een afstand van 6km per uur kunnen afleggen.
• Geschikte vaaruitrusting welk is afgestemd op de tocht en omstandigheden.
Aansprakelijkheid: KV Poseidon is niet aansprakelijk voor voorzienbare schade of voorzienbare gevaren welke
behoren bij deelname aan activiteiten. Deelname daaraan geschiedt in beginsel op eigen verantwoording en op eigen risico. Evenmin is KV Poseidon aansprakelijk als een deelnemer de aanwijzingen van de vaarleiding niet opvolgt. Voor die gevallen waarin er een wettelijke aansprakelijkheid zou kunnen ontstaan, heeft de KV Poseidon een WA-verzekering via TKBN.

2024

Wij zijn aangesloten bij de TKBN (Touristische Kano Bond Nederland). Hierdoor mogen wij deelnemen aan hun tochten. Daarom hierbij de link na de vaaragenda van de TKBN. Heb je zin hieraan mee te doen laat het weten in de onze whatsapp groepen – misschien heeft er nog iemand zin om mee te gaan.

-Vaarkalender- – Toeristische Kano Bond Nederland (tkbn.nl)

Agenda KV Poseidon

13 januari
zwembadtraining in de Kloet, aanmelden bij Anita
hiernaar nieuwjaarsreceptie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10 Februari
zwembadtraining in de Kloet, aanmelden bij Anita

24 februari
zwembadtraining in de Kloet, aanmelden bij Anita

8 Maart
Algemene ledenvergadering om 20:00 uur in de Bink.

23 Maart
Wij doen weer mee bij de landelijke opschoonde. Wij starten om 10 uur bij de loods en hopen zoveel mogelijk afval in te zamelen.

30 Maart
TKBN tocht door de Utrechtse grachten.
We starten onze tocht in de buurt van het FC Utrecht stadion op de Kromme Rijn. We gaan richting stad om daar door de prachtige Utrechtse grachten te varen. Ook knopen we er een rondje Berenkuil en Zilvermeer aan vast. We houden een rustig tempo aan zodat iedereen in staat is om de groep bij te houden. Dit geeft ons meteen de mogelijkheid om de stad op ons gemak vanaf het water te bekijken. We pauzeren in of aan de rand van de binnenstad. Hierna keren we terug de Kromme Rijn op. De totale tochtlengte is ongeveer 23 km. We verzamelen om 9.30 uur en verwachten dat iedereen om uiterlijk 10.00 uur startklaar op het water ligt.
Wie er zin heeft mee te varen graag aanmelden bei Cathy.

13 April Openingstocht door Almere
Een rondje van ca. 15 km door Almere, vaarniveau 1, een keer overdragen en een sluis, aanmelden bij Rene.

21 April
KW A examentraining bij de loods

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

28 April
Vier samen met ons het 40-jarig bestaan van onze kanovereniging in de gemeente Stede Broec! Wij vieren dit door iedereen uit te nodigen een mooie ronde door onze prachtige polder mee te varen. We starten om10 uur bij onze botenloods en varen een ronde door Lütjebroek, Enkhuizen en Brokerhaven. Hier kunnen we de Overhaal helaas niet in werking zien, zoals bedoelt. Want de remmen zijn stuk. Dus alleen maar kijken en niet aanraken. De lengte van deze tocht over rustig stilstaand water is 18 km. We starten bij de loods van KV Poseidon, Wijzend 74 a, Grootebroek. Dit is in het gebouw De Bink waar ook de Reddingsbrigade in zit. Aanmelden uiterlijk op 25 april bij Peter Reintjes via peterreintjes70@gmail.com.

4 Mei
Loodsopschoondag. Wij ruimen met ze alleen onze loods weer leuk op en het wordt gepoetst en geboend. Vanaf 10 uur bij de loods, tot ongeveer 12 uur.

16-17 Mei Pingsteren
Pingsterkamp Winsum ten noorden van Groningen
Tineke en Anita organiseren dit weekend in Winsum. Als vaargebied hebben we noord Groningen uitgekozen, met een camping in Winsum. Vanuit deze camping kunnen verschillende routes gevaren worden. Kano’s kunnen mee op de trailer. Een gebied waar we niet alle dagen komen. Het aantal overnachtingen is 2 of 3, afhankelijk van de dag van aankomst op vrijdag 17 mei of zaterdag 18 mei. 

Wil je mee, dan neem dan contact op met Tineke of Anita. Tegen Pinksteren gaan we vervoer van de kano’s en eventueel meerijden regelen.

2 Juni
Open dag sport, water en recreatie bij ons aan de loods.

15 Juni
KW A Examen voor theorie en praxis bij ons aan de loods. De beginnerscursus met Kees Huisman bij de loods vervalt daarom.

17-18-19-20 Juni
Kanovierdaagse organiseert van KV De Zwetplassers,
Sternstraat 18, 1531 VM Wormer

21 Juli
Tochtje rondom Medemblik en Groote Vliet, ca. 18 km, Vaarniveau 1.

11 Augustus
Tocht vanuit de Zoetermeerse Kano Vereniging De Sprinters. Dit wordt een rondtocht van 28 km.
Vanaf Zoetermeer varen we door het poldergebied naar het recreatiegebied Vlietland. We vervolgen onze weg over de Vliet en varen dan de sloot op die ons naar het kasteel brengt. Daar varen door het landgoed om achter langs Voorschoten naar Leiden te varen. Via de Oude Rijn en de Vliet keren we weer terug op Vlietland. De tocht geeft inzicht in het polderlandschap dat begint achter de duinen en een onderdeel vormt van het Groene Hart van Nederland. We varen hier enkele meters onder de zeespiegel. Op de Vliet en de Oude Rijn varen bij mooi weer veel sloepen. Daarom is het dragen van spatzeil en zwemvest aan te raden op dit water.


31 Augustus tot 1 September
Viering 40 jarig bestaan KV Poseidon. Dit doen wij samen op de camping De Veerhof, Vereweg 4, 1678 HW Oostwoud. Wie wil mag er het hele weekend staan of alleen voor een dag langskomen. Vanuit de camping gaan wij zaterdag en zondag leuke tochten maken. Wie wil kan er ook van het clubhuis naar toe peddelen, ca. 16 km met een sluis ertussen.

2023

Agenda KV Poseidon

17 Februari
Jaarvergardering KV Poseidon in de Bink 20:00 uur

11 Maart
Loods schoonmaak dag. 10 uur bij de loods.

18 Maart
Landelijke opschoon dag. Wij verwachten dat dit jaar ook weer een heleboel troep in het water ligt en vandaar hopen wij dat wij weer met een heleboel helpen handen aan de slag kunnen gaan. Wij starten om 10:00 uur bij de vereniging en gaan tot ca. 13 uur door.

Resultaat opschoonde 2022

16 April
Openingstocht na de molenslot in Andijk en terug. Hierbij maken wij gebruik van de vernieuwde steiger. Wie wil mach ook via het IJsselmeer terug naar de vereniging varen.

22 April
Tochtje Vinkenveense Plassen en Abcoude, 22 km, vaarniveau 2, ivm. vele boten en misschien wind op de plassen.

Vinkeveen wil meer genieten van de Vinkeveense Plassen | Straatbeeld

11. Mei
Open avond voor geïnteresseerde bij de club. Wij leggen vanaf 19 uur wat kano’s naar buiten waarmee de mensen het peddelen kunnen uit proberen.

2-4 Juni
Verenigingsweekend met overnachting. Locatie wordt nog bekennt gemaakt.

Op de Zaan in 2022

24 Juni
Zeekajak oefendag is gewijzigd.
Kees geeft een dag les in peddeltechniek zoals in voorwaartse slag boogslagen en opkanten bochten maken. Dit om in de polder goed te kunnen manoeuvreren. Het is een ochtend en middag programma van 10 uur tot en met 16:00 uur zelf lunch mee nemen voor onder de middag. Dit alles doen we rond de loods. Zeer geschikt voor beginners en gevorderden poldervaarders. Opgeven bij Kees Huisman: huismansmit@hotmail.com

Strandje Broekerhaven

19-23 Juni
De Kano Avond 4 Daagse 49 ste Editie 2023
maandag tot met donderdag zamen met de verenigingen Edam, Sloterplas en De Geuzen uit Zaandam.

KV Poseidon heeft de Maandag Avond
K.V. De Geuzen  heeft de Dinsdag Avond
K.V Sloterplas heeft de Woensdag Avond
K.V Edam heeft heeft de Donderdag Avond.

De tochten zijn minimaal 10 km en maximaal 15 km per avond.

9. Juli TKBN tocht Medemblik
Tocht ook voor leden van de TKBN. Wij willen graag een rondje Medemblik – grote Vliet doen. Verdere details volgen.

30 Juli
Tochtje Loodrechteplassen, niveau 2 tocht.

13. Augustus (gewijzigde bestemming)
Tocht Kagerplassen als zeevaarderstocht, niveau 2. Deze tocht doen wij samen met KV Edam van harte welkom. Opgeven bij Anita

2-4 September
Zeevaardersweekend
Zaterdag 2 september vertrek van af Leeuwarden naar Akkrum.
Zondag 3 september van Akkrum naar Bolsward. Voor de gene die zondag naar huis willen zetten we op de heen weg hier een auto neer voor de gene die naar huis gaan. Maandag 4 september van Bolsward naar Leeuwarden. We varen ongeveer 30 km per dag. En trekken rond. Opgave bij Kees Huisman.

Zeevaardersweekend 2021

17 September
Zeevaarderstocht na de Marker Wadden vanuit vluchthaven Wijdenes. 2 keer 14 km over open water. Niveau 3. Bij te onstuimig weer op het Alkmaarder Meer.

15 Oktober
Afsluittocht door Utrecht

Zweden 2022

2022

De zwembaddagen staan tot nu gepland voor 12 februari en 12 maart.

(8 januari is i.v.m. de corona maatregelen geschrapt)

Alle dagen van 14.00 tot 15.30 in het water,
Verzamelen bij de loods om 13.30 uur om kano’s te laden.
We kunnen deze middagen reddingen en zelfreddingen oefenen in het warme water,
Ook kan je natuurlijk je zwemvest en neopreen meenemen, dan kan je ervaren hoe het is om daarmee te zwemmen.
Om te voorkomen dat het bad te vol raakt met kano’s waardoor oefenen nauwelijks mogelijk is graag van te voren opgeven welke data je wilt komen. Je mag er in eerste instantie twee uitkiezen.
Voor de zwembaddagen is het laten zien van een qr code nodig. Trainers en vrijwilligers hoeven geen qr code te laten zien.
Even een mailtje naar Anita via mail , michelleandre@hetnet.nl

19. Maart
Landelijke opschoondag. Vaarniveau 1
Deze dag gaan we de sloten in ons vaargebied schoonmaken. Iedereen krijgt een of twee
vuilniszakken mee. Die geef je een plaatsje in je kano. Verder gaat er een sloop meevaren waar het afval tussendoor kan worden gelost. Deze keer gaan wij richting Bovenkarspel en kijken hoever wij komen, of wanneer de sloop vol is en of wij de hoeveelheid van afgelopen jaar kunnen toppen.
Aanmelden bij Peter Reintjes peterreintjes70@gmail.com

Opschoon dag 2021

26. Maart
Eerste tocht die wij openstellen voor leden van de TKBN. Het wordt ons rondje Lütjebroek, Enhuizen, Broekerhaven, 18 km. Start 10 uur aan de loods.
Aanmelden bij Anita Groen – michelleandre@hetnet.nl
Vaarniveau 1

Welkom op de website van de TKBN | ....... Toeristische Kano Bond Nederland  .......
Lutjebroek | Elly van Veen

3. April
Gezamenlijke tocht met KV Edam. Edam organiseert.
Deze dag wordt er een tocht gevaren In Westzaan, verzamelen 10.00 uur Torenstraat 5 in Westzaan.

Opgave bij Tineke via info@kvedam.nl uiterlijk 1 april. Voor vervoer onderling contact met elkaar opnemen via de poldervaardersapp.

17. April
Openingstocht Poseidon, Broek op Langedijk.
Vaarniveau 1

23-24 April
Het nachtje op de Marker Wadden gaat niet door omdat het overnachten op de camping in 2022 niet is toegestaan.
Als alternatief doen wij een tocht van Den Oever na Oudeschild met een overnachting op Texel.
Aanmelden bij Kees Huisman, 06 – 10 02 70 28
Vaarniveau 3

Haven van Oudeschild, ringen in de hoeken. (Kies Formaat Tuinposter: Lengte  60cm x 30cm) | Tuinposters | SinnerShopTexel

30 April
Schoonmaakdag bij de loods

13-15 mei
Omdat het in 2021 niet doorging proberen wij het op nieuw.
Verenigingsweekend in Krommenie bij KV Jason in Krommenie, Busch 3, 1562 HH Krommenie. Wij hebben hiervoor het terrein en de kantine van de vereniging gehuurd.

We kunnen terecht op het terrein van KV Jason in Krommenie. Van hieruit zijn vele leuke tochten te varen. Het terrein is toegankelijk voor tenten en caravans.
Omdat de kosten laag zijn worden de totale kosten omgeslagen over alle deelnemers ongeacht of je 1 of 2 nachten verblijft op het terrein.

Aanmelden bij Anita Groen – michelleandre@hetnet.nl
Vaarniveau 1

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1024x795.png

26-29 mei Hemelvaart
Ivm met gewijzigde plannen gaat deze tocht na camping waakstrand niet door.

26 Juni
Gezamelijke tocht met KV Edam en Flevo.
We gaan Alkmaardermeer en Akersloot varen.
Verzamelen om 9 uur bij de loods. 10 uur bij het recreatieterrein op de hoek van de N244 en N46.
opgeven bij Anita michelleandre@hetnet.nl of via WhatsApp.
Niveau 2

Recreation area Het Alkmaardermeer | Holland above Amsterdam

16 Juli
Extra ledenvergardering aan het clubhuis, begin 16 uur

30 Juli, zaterdag
Zeevaardersdag met Kees Huisman als oefeningstocht voor alle die een keer de zee opwillen. Naar de Kreupel en terug na Andijk.
Vaarniveau 2

ZEILJACHT INGELING OP EILAND DE KREUPEL - watersport-tv

31 Juli, zondag ( let op datum is gewijzigd)
Tochtje Waarland van ca 16 km organiseert door Jaap. Opstappunt Waardijk Noord in Oudkarspel bij “Pro Sales” promotie artikelen. 10 uur op het water!
Vaarniveau 1

Rondje Waarland

14 Augustus
Rondje Almere, 19 km
Almere-Weerwater-Noorderplassen. Anwinselnde tocht over kleine meertjes afgewisseld door de stad Almere en veel natuur lands de route. 1 keer overdragen.
8:3 uur loods, vertrek 9:00 uur
Aanmelden bij Rene, stm.dudink@quicknet.nl
Vaarniveau 1

27 en 28 Augustus
Sluit tot sluistochten door KV Jason

Water in Almere | Visit Almere

3-5 september
Grootwaterstocht voor de zeevaarders.

Het Paard van Marken - Goedkope-Ansichtkaarten.nl

Zaterdag 3 t/m maandag 5 september wordt het camping Strandbad Edam. Graag Opgave voor reserveren camping.

Eerste optie is van af de loods naar Edam en en de maandag terug.
Voor de zondag staat rondje Marken op de planning.

Bij te veel wind wordt het dagtochten varen van af camping Edam.
Zaterdag rondje Schermerpolder.
Zondag rondje Marken.
Maandag rondje Purmer.

De mensen die een of meerdere dagtochten mee wil varen of met de caravan willen kamperen mogen zelf de camping reserveren en of voor vervoer zorgen.
Laat het me wel even weten zodat we gezamenlijk iets met elkaar kunnen regelen.
Groetjes René en Kees

Camping Strandbad Edam, Noord-Holland | ANWB Camping - ANWB Camping

17 september
Medemblik -Abbekerk

Zuideinde 8 en 10, Abbekerk - Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden  van de Stolp

16 Oktober
Rondje Edam met pannenkoeken bakken bij KV Edam

22 Oktober
Zwembadtraining

5 November (gewijzigde datum)
Zwembadtraining

10 December
Zwembadtraining

2021

9 januari
Zwembaddag en nieuwjaarsreceptie 09.01., in het zwembad De Kloet.
Voorlopig willen we het aantal houden op 8 voor het diepe bad en 3 voor het ondiepe bad.  Aanmelden bij Anita Groen.
We verzamelen 13.30 bij de kanoloods om kano’s op de trailer te binden en naar het zwembad te brengen. Alle keren van 14.00 uur tot 15.30 uur in het water. Dus kom eerder om je kano te vervoeren naar het zwembad , en je tijd hebt om je te verkleden zodat je optimaal gebruik kan maken van het anderhalf uur oefentijd.

Zorg dat je kano schoon is!

13 februari
Zwembaddag, we verzamelen 13.30 bij de kanoloods om kano’s op de trailer te binden en naar het zwembad te brengen. Alle keren van 14.00 uur tot 15.30 uur in het water.

6 maart
Zwembaddag, we verzamelen 13.30 bij de kanoloods om kano’s op de trailer te binden en naar het zwembad te brengen. Alle keren van 14.00 uur tot 15.30 uur in het water.

Zaterdag 6 maart is er loods schoonmaak dag deel 1 Aanvang 10.00 uur
Hiervoor zoeken we vier personen. Hun werkjes zijn dan. Deuren binnen en buiten schoonmaken, spinrag verwijderen..

13 maart
Zaterdag, is schoonmaak dag deel 2. Aanvang 10.00 uur

14 maart,
TKBN tocht georganiseerd door Poseidon. Start vanaf de loods.
Omdat het TKBN tot nu alle tochten heeft geschrapt, maken wij hiervan een verenigingstocht van ca. 20 km. Gezellig om elkaar na een lange winter weer eens te zien.
9.45 koffie en thee. Om 10.30 zit iedereen in de kano voor een rondje peddelen. Pauze is er in het Streekbos. ( eigen consumptie meenemen, maar er is ook wel iets te eten te kopen in de snackbar). We varen in een rustig tempo nemen er de tijd voor zodat het ook voor mensen die in de winterperiode wat minder gepeddeld hebben te doen is. Valt het toch wat tegen tijdens het peddelen kan je natuurlijk ook omkeren. Iedereen kent de weg in ons vaargebied.

Voor deze tocht hoef je je niet aan te melden.

I.v.m met de corona virus is deze actie is onder voorbehoud, 7 dagen van tevoren melden wij of de actie doorgaat.

20 maart
Vuilnisopruimdag / tocht
We gaan op het water vuil ruimen in Stede Broec.

Deze dag gaan we de sloten in ons vaargebied schoonmaken. Iedereen krijgt een of twee
vuilniszakken mee. Die geef je een plaatsje in je kano. Verder gaat er een sloop meevaren waar het afval tussendoor kan worden gelost. Daarom gaan wij samen richting de Weelen en kijken hoever wij komen, of wanneer de sloop vol is.
Waar en waarneer wij lunchen bekijken wij tussendoor want wij hebben nog ervaring hoe het allemaal verloopt.

4 april
Uitnodiging van KV. Flevo voor de openingstocht bij kv Flevo om 10.00 uur

Alle tochten tot 26 april zijn in afstemming met het beleid van het TKBN uitgesteld!

Deze tocht is afgelast.

11 april
Gezamelijke openingstocht met KV Flevo en Edam, georganiseerd door Poseidon. Rondje Lüttjebroek, ca. 16 km. 

Deze tocht is afgelast.

18 april
Openingstocht op de Kagerplassen, aanmelden bij Peter Reintjes, peterreintjes70@gmail.com

Deze tocht is afgelast.

25 april
Oefen dag voor leden Poseidon die willen kennismaken met varen op groot water, door Kees Huisman. Deze tocht wordt verplaatst na later in het jaar!

I.v.m met de corona virus is deze tocht is onder voorbehoud, 7 dagen van tevoren melden wij of de tocht doorgaat.

9 Mei
Gezamelijke  tocht met KV Flevo, georganiseerd door Edam.

Deze tocht is afgelast.

13-16 Mei
Vereningingsweekend op Hemelvaart bij KV Jason in Krommenie, Busch 3, 1562 HH Krommenie. Wij hebben hiervoor het terrein en de kantine van de vereniging gehuurd.

We kunnen terecht op het terrein van KV Jason in Krommenie. Van hieruit zijn vele leuke tochten te varen. Het terrein is toegankelijk voor tenten en caravans.
Omdat de kosten laag zijn worden de totale kosten omgeslagen over alle deelnemers ongeacht of je 1 , 2 , of 3 nachten verblijft op het terrein. Het is nog niet zeker of we woensdagavond al gebruik kunnen maken van het terrein. Zodra dat duidelijk is wordt dat bekend gemaakt.

I.v.m met de corona virus is deze tocht is onder voorbehoud, 7 dagen van tevoren melden wij of de tocht doorgaat.

6 juni
Gezamenlijke tocht met KV Flevo en Edam door de Eilandspolder, georganiseerd door Flevo. Deze wordt verplaatst naar 4 juli

I.v.m met de corona virus is deze tocht is onder voorbehoud, 7 dagen van tevoren melden wij of de tocht doorgaat.

13 juni
13 juni tocht Poseidon olv Paul Knaapen de Biesbosch. ( twee dagen). Zondag wordt een tocht door Dordrecht aangeboden. Wie mee wil kan bij de camping de Geitenbrij in Hank een overnachtingsplek reserveren.
Info en opgave bij Anita

I.v.m met de corona virus is deze tocht is onder voorbehoud, 7 dagen van tevoren melden wij of de tocht doorgaat.

19 juni
Zaterdag, Ilperveld. Gezamenlijke tocht georganiseerd door Edam. We gaan uit van een rustige tocht met veel kijkmomenten en genieten van de natuur.

Varen in Noord-Holland | Landschap Noord-Holland
Varen in het Ilperveld - Ode aan het landschap

4 juli
Verenigingstocht door de Eilandspolder, wij plannen twee tochten van ca. 20 km en 14 km

Instapplek rondje Eilandspolder op zondag 6 juni o.l.v. kv Flevo
Westeinde 30, 1483 EB, De Rijp.
lengte v.d. tocht 25 km.
Instappen om 10.00 uur.
Auto’s parkeren op het parkeerterrein bij de supermarkten voor deze brug. (overzijde van de instapplek). We volgen de knooppunten naar: 4 – 3 – 2 – 1 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5

Aanmelden bij Milco Timmermans m.s.timmermans@quicknet.nl of bij Peter Reintjes peterreintjes70@gmail.com

31 juli
Tocht Medemblik Koggeland Abbekerk, Egboedswater. ca. 25 km Deze tocht is opengesteld voor leden van Peddelpraat.
Aanmelden bij Anita Groen – michelleandre@hetnet.nl

1 augustus
Gouwe Stolpentocht, tocht Aartswoud en Abbekerk, georganiseerd door Poseidon. Deze tocht wordt opengesteld voor TKBN leden. ca. 15 km
Aanmelden bij Anita Groen – michelleandre@hetnet.nl

3-6 september
Zeevaardersweekend, aanmelden bij Kees Huisman
Zeevaarders weekend vertrekt dit jaar vanuit Zwolle. Zaterdag varen we via Zwartewater van Zwolle naar Belt-schutsloot. Zondag peddelen we door via Zwarte meer, Ketelmeer, Vossemeer naar de Roggebotsluis. Bij de Roggebotsluis kunnen auto’s achterblijven voor de mensen die zondagavond weer naar huis gaan. Maandag vertrekken we voor de laatste etappe via Revemeer en de Enk naar de Ijssel voor het laatste stukje richting Zwolle waar we maandagmiddag weer aankomen.  

De etappen zijn zaterdag 24 km, zondag 34 km en maandag 24 km.

25 september
Demodag voor beginnende zeevaarder.
Het doel van de dag is stukje varen, kleding , reddingen, eten, weer en wat er nog meer nodig is voor de beginnende zeevarende. Een dag voor Poseidon, Hoorn en Edam.
Plaats van kliniek, strand Andijk Koopmanspolder.  Als het weer dit toe laat.Verzamelen 10:00 uur tot 16:00 uur.

Verplicht is kajak met drijf vermogen, zwemvest en wetsuit.
Opgave bij Kees 0610027028.

Den Oever – Oudeschild, zaterdag 18 juli 2020 - Kanovereniging K.C.C. Never  Dry in Rotterdam

17 oktober (let op datum is gewijzigd)
Afsluittocht Poseidon, Rondje Amsterdam West, ca 18km. Start bij het Sloterplas. Vertrek bij de loods om 9 uur.

24 oktober
Gezamelijke tocht met Edam naar de Mijzenpolder, KV Flevo organiseert.

Het startpunt is bij het oude gemaal. Je rijd via Avenhorn de Walingsdijk op, na de eerste bocht, links de brug over en direct rechtsaf tot aan het oude gemaal. Aanvang 10.00 uur

Figuur 2.1. De Mijzenpolder, een kleigebied dat oorspronkelijk bedekt... |  Download Scientific Diagram
Mijzempolder bij Ursem / Schermerhorn/ Avenhorn

7 november
Uitnodiging door KV Flevo voor de Snerttocht bij kv Flevo om 10.00 uur

27 november
Loodsschoonmaak dag, 10-12 uur. Opgeven bij Rene

2020

04.01.
3e “Koffie party” of koffieleut na het peddelen op zaterdag, begin rond 16 uur als iedereen weer terug van het water is.

Afbeeldingsresultaat voor koffie

Zwembaddagen 11.01., 15.02. en 07.03. in het zwembad De Kloet.

Alle keren van 14.00 uur tot 15.30 uur in het water. Dus kom eerder om je kano te vervoeren naar het zwembad , en je tijd hebt om je te verkleden zodat je optimaal gebruik kan maken van het anderhalf uur oefentijd.
Let op!!!!
We willen iedereen een kans geven om te oefenen in een zwembad wat genoeg ruimte heeft om te oefenen. Daarom gaan we werken met aanmelding per zwembaddag. Je stuurt een mail naar Anita via Michelleandre@hetnet.nl en geeft daarin aan welke zaterdag je
eerste , tweede en derde voorkeur heeft.

11.01.
Nieuwjaarsreceptie in de kantine van de Reddingsbrigade de Bink in aansluiting aan het training in de Zwembad.

01 februari
4e “Koffie party” of koffieleut na het peddelen op zaterdag, begin rond 16 uur als iedereen weer terug van het water is.

28 februari
Jaarlijkse ledenvergardering bij de Bink.

07 maart
5e “Koffie party” of koffieleut na het peddelen op zaterdag, begin rond 16 uur als iedereen weer terug van het water is.

Gerelateerde afbeelding

Door de laatste ontwikkelingen rondom het corona virus worden alle aktiviteiten van Poseidon gestaakt tot 1 juni.

09 maart
Voorjaars volle maantocht op maandag door de polder, start bij het clubhuis. Verder info’s bij Anita of bij Irene
Aanmelden bij Anita Groen, michelleandre@hetnet.nl of bij Irene Lakeman.

Tocht is afgelast!!

21 maart
Vuilnisopruimdag / tocht
We gaan op het water vuil ruimen in Stede Broec.

Tocht is afgelast!!

Gerelateerde afbeelding
Afbeeldingsresultaat voor kagerplassen

18 april
Openingstocht op de Kagerplassen. Wij starten bij de Jachthaven Jonkman in Sassenheim. Het rondje wat wij gaan doen is afhankelijk van het weer en degene de mee varen. Starten 8:30 uur bei de loods. Aanmelden bij Kees Kleton.

Tocht is afgelast!!

26 april
Gemeenschappelijke tocht met de Kanovereniging “Flevo” uit Hoorn en Kanovereniging “Edam” vanuit onze loods. Een rondje Lutjebroek – Enkuizen.
Start 10 uur bij onze loods.

Tocht is afgelast!!

Afbeeldingsresultaat voor kagerplassen

15-17 mei
Verenigingstocht met overnachting in Sneek, bij de jachthaven de Domp.
Tocht is afgelast!!

02 juni, pinkstermaandag
Vanwege de regel 1,5 meter afstand regel die ook geld voor in een auto varen we vanaf de eigen loods.
Er is keuze uit twee routes: een korte route richting Hoogkarspel, en een lange route , het rondje Enkhuizen –Lutjebroek.
Het wordt natuurlijk vooral een tocht om bij te kletsen, ,.
We verwachten veel drukte op het water in de middag daarom gaan we in de ochtend peddelen.
Voor beide routes geldt verzamelen om 9.30 en 9.45 op het water.
Aanmelden graag bij Anita Mail . michelleandre@hetnet.nl
Neem eigen eten en drinken mee.

Vertrekpunt

14 juni
(Datum gewijzigd eerder 08.02. , 09.02. en 23.02 ivm de storm)
Rondje Alkmaardermeer voor degene die graag op wat groter water willen varen. Tochtleider Kees Huisman 06 – 10 02 70 28, vertrek bij de startpunt Parkeerplaats. Alkmaardermeeer ten noorden van de Woude om 10:00 uur.
Iedereen gaat op eigen vervoer hier naar toe.

Gerelateerde afbeelding

21 juni
Poldervaartocht. Dit keer varen we het rondje Wervershoof, Onderdijk, Medemblik
We vertrekken vanaf de Theo Koomenlaan, nabij de voetbalvelden, waar een kanosteiger is.
Iedereen gaat op eigen vervoer hier naar toe, en we verzamelen OP DE THEO KOOMENLAAN om 9:30.
Kano’s worden vervoerd met de trailer. Kano’s graag van tevoren zelf op de aanhanger laden of het laden met Rene overleggen.
Opgave voor deze tocht bij Rene via stm.dudink@quicknet.nl

Van Middenmeer naar Medemblik | Open water - reisverhalen

19 juli
Markerwaddentocht. Wij vertrekken vanaf vluchthaven Wijdenes. Verzamelen bij de vluchthaven om 9:30 uur. Ook hier ga je op eigen gelegenheid naar toe. Mocht het weer daar aanleiding toe geven vertrekken we vanaf Broekerhaven, dat wordt dan bij aanmelding bekend gemaakt. De tocht gaat niet door bij windkracht 5 of meer.
Iedereen laad van tevoren zijn eigen kano’s op de trailer of gaat het overleggen met Peter en Anita.
Aanmelden bij Peter via peterreintjes70@gmail.com

Marker Wadden: Kunstmatige eilanden voor fauna en de mens | Het Parool

01-02 augustus
Let op: De planning van deze tocht staat op deze website op de pagina “Nieuws

Camping Enkhuizer Zand in Enkhuizen

Verenigingstocht met overnachting. De eerste dag van Hoorn via de polder naar Enkhuizen en daar vind een overnachting plaats op de camping. Zondag dan verder naar Medemblik.
Als er voldoende belangstelling is kan een groep met Kees de route via het IJsselmeer varen. Wij worden creatieve kanovaarders wat ons vervoer betreft. Op eigen gelegenheid naar het ABC parkeerterrein aan de Willemsweg, met auto , fiets of trein.
Verzamelen 10:00 uur ABC parkeerterrein in Hoorn.

Aanmelden bij Anita Groen, michelleandre@hetnet.nl

21- 22- 23 augustus
Kampeerweekend Sneek.
Houd hiervoor 21- 22- 23 augustus vrij in je agenda. We gaan kijken of we voor dat weekend kunnen reserveren en of alles weer op de camping mag.

Afbeeldingsresultaat voor Sneek

5-7 september
Zeevaarders weekend. Trektocht over de Friese meren. Begin en eindpunt is de Jachthaven De Meerkoet Echtenerbrug. 1e overnachting Galamadammen, 2e overnachting Terherne. Totale lengte 93 km.
Aanmelden bij Kees Huisman, huismansmit@hotmail.com

Bildergebnis für Terherne
Afbeeldingsresultaat voor varen polder enkhuizen

Zondag 20 september
Rondje Alkmaar / Berkermeer. Start 9:30 uur bij her wandelstartpunt Viaanse Molen in Alkmaar (Afslag van de N245 na Viaanse Molen) bij de botenhelling. Goede parkeergeleien voor auto en trailer.
Lengte van de tocht ca. 25 km.
Aanmelden bij Jaap Smit: jtc.smit@quicknet.nl

25-27 september
Kano Experience Dordrecht

Vrijdag 25 september
Opening van de BiesboschKanoExperience met aansluitend een presentatie van de boswachter: 20:00 uur – 22:00 uur

Zaterdag 26 september
20 kilometer zwerftocht: 9:30 uur – 16:00 uur
30 kilometer zwerftocht: 8:30 uur – 16:00 uur
Een avondtocht door de donkere kreken: 19:00 uur – 21:30 uur

Kajakvaren in de Biesbosch - Noord Brabant - Nederland - Kanoweb.nl

Zondag 27 september
Een stadstocht door de havens van Dordrecht: 10:30 uur – 15:00 uur
De Schotbalkentocht, een tocht naar een deel van de Biesbosch waar je normaal (zonder vergunning) niet mag kan komen: 10:00 uur – 15:00 uur
http://www.biesboschkanoexperience.nl/

11 oktober
Afsluittocht georganiseer door Marco en Jos.

Kanoën in sprookjesachtig Amersfoort: dit wil je doen!

Op Zondag 11 oktober is het zover; als slottocht in deze rare tijd hadden Jos en ik het plan opgevat om rond Amersfoort te gaan varen.
De stad Amersfoort is wel heel mooi maar niet geschikt voor deze tocht. Je kan de hele dag daar bezig zijn met varen en dan vooral met overdragen.
Dus Schampen we Amersfoort door een verbindingskanaal te pakken , en duiken we de natuur in voor een tocht van bijna 17 kilometer. Voor de natuurliefhebbers is deze tocht echt een aanrader, maar zoals altijd zijn er ook een paar minpuntjes. Zo zijn er vijf overdragingen waarbij we bij eentje een provinciale weg moeten oversteken. Dit is dan ook de reden voor ons geweest om de tocht op zondag te varen hopende op weinig verkeer.
Bij iedere overdraging zijn lage, goede steigers. Voor wie niet kan wachten en meer informatie wil; de tocht heet “rondje Leusden” en is een officiële ANWB
route.
Je kunt je opgeven bij mij via het mail adres Pompen2008@hotmail.com.
Groeten Marco en Jos
8:00 uur verzamelen bij de loods, 8:30 vertrekken

31 oktober (herhaling van 3 oktober)
Volle maantocht door de polder, start bij het clubhuis. Verder info’s bij Anita.

Starten 19:00 uur loods. Pauze in het streekbos met warme chocolade melk en volle maanskoek. 23:00 uur ongeveer weer terug. Zwak schijnende verlichting om voor en achterkant van de kano te markeren.Aanmelden bij Anita Groen, michelleandre@hetnet.nl

Afbeeldingsresultaat voor volle maan op het water

Door de laatste ontwikkelingen rondom het corona virus worden alle peddel-aktiviteiten van Poseidon gestaakt tot nader bericht.


Het peddelen volgens de nieuwste corona regels op donderdag avond en zaterdag middag gaat gewoon door.

1 november
Snerttocht georganiseerd door KV Flevo als gemeenschappelijke tocht met KV Edam. Rondje Avenhorn, vanaf Flevo, Dwaalpark 2, Hoorn om 10 uur. A.u.b. zelf aanmelden via
toercommissie@kv-flevo.nl

Afbeeldingsresultaat voor snert

28 november
Schoonmaakdag bij de loods, begin 10 uur tot ca. 12 uur. Rene maakt een klusjes lijst. Wie er suggesties heeft of zelf een projectje wil doen graag van tevoren met Reneoverleggen.

27 december
Oliebollentocht in Edam als gemeenschappelijke tocht met KV Flevo.